από
papatrehas
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ
Υλικά:
- 1 κιλό στήθος γαλοπούλα κομμένο σε μικρούς κύβους
- 6 πιπεριές χρωματιστές κομμένες φέτες
- 500 γραμ. μανιτάρια κομμένα φέτες
- 250 γραμ. ένταμ η γκούντα τριμμένο
- 250 γραμ. φέτα τυρί σε κύβους
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος των 330 γραμμαρίων
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- λίγο βασιλικό
- αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλη την ποσότητα του λαδιού και τσιγαρίζουμε τους κύβους της γαλοπούλας. Mόλις ροδίσουν τους αποσύρουμε από την κατσαρόλα και στο λάδι που απέμεινε ρίχνουμε τις πιπεριές και τον βασιλικό.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια και με μια ξύλινη κουτάλα ξαναανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν κοντεύουν να πιουν το ζουμί τους, ρίχνουμε και τους κύβους γαλοπούλας ( τα μανιτάρια αφήνουν αρκετό νερό δεν χρειάζεται να προσθέσετε). Ανακατεύουμε τα υλικά σε τακτά διαστήματα για να μην πιάσουν.
Σε ένα μέτριο πυρέξ αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45ʼ
Σερβίρεται χλιαρό, η σάλτσα του προδιαθέτει για βουτιές με μπουκιές φρέσκου ψωμιού.
Καλή όρεξη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλη την ποσότητα του λαδιού και τσιγαρίζουμε τους κύβους της γαλοπούλας. Mόλις ροδίσουν τους αποσύρουμε από την κατσαρόλα και στο λάδι που απέμεινε ρίχνουμε τις πιπεριές και τον βασιλικό.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια και με μια ξύλινη κουτάλα ξαναανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν κοντεύουν να πιουν το ζουμί τους, ρίχνουμε και τους κύβους γαλοπούλας ( τα μανιτάρια αφήνουν αρκετό νερό δεν χρειάζεται να προσθέσετε). Ανακατεύουμε τα υλικά σε τακτά διαστήματα για να μην πιάσουν.
Σε ένα μέτριο πυρέξ αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 45ʼ
Σερβίρεται χλιαρό, η σάλτσα του προδιαθέτει για βουτιές με μπουκιές φρέσκου ψωμιού.
Καλή όρεξη.
Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα
Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...
Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα
Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...
Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)
Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...