ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥΡΑ
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΥΡΟΥ #1: Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ!

 

Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Οι παράγοντες που κρίνονται είναι οι εξής:
Εξωτερική εμφάνιση, άρωμα, γεύση, κάψιμο/τράβηγμα, δύναμη.

Πούρα και κόφτης Laguiole

Στο άρθρο αυτό θα δώσουμε μερικές συμβουλές όσον αφορά το πρώτο κριτήριο, την εξωτερική εμφάνιση του πούρου.
  • Η εξωτερική εμφάνιση έχει να κάνει με το εξωτερικό φύλλο το οποίο ιδανικά πρέπει να είναι λείο, χωρίς χοντρές "νεύρες" και απαλό στην αφή. Λεπτές νεύρες είναι καλό να υπάρχουν, πρέπει όμως να είναι όσο το δυνατόν κατά μήκος του πούρου γιατί τότε μόνο ευνούν το σωστό κάψιμο. Φυσικά πρέπει να είναι ακέραιο, να μην έχει δηλαδή τρύπες ή σκισήματα.
  • Το χρώμα, αν και δεν έχει να κάνει άμεσα με την ποιότητα του πούρου, καλό είναι να είναι ομοιόμορφο και να προσφέρει με την εμφάνισή του στην απόλαυση. Το καλό πούρο είναι τελικά ένα χειροποίητο έργο τέχνης και πρέπει να φαίνεται κιόλας. Προσοχή όμως γιατί στην περίπτωση σωστά παλαιωμένων πούρων σκούροι "λεκέδες"΄ εμφανίζονται στην επιφάνεια. Οι λεκέδες αυτοί είναι επιθυμητοί και μάλιστα σημάδι σωστής ωρίμανσης.
  • Επισης σημαντικό εξωτερικό κριτήριο είναι η αίσθηση που άφήνει το πούρο όταν κάποιος το "ζουλάει". Ενα πούρο καλής κατασκευής είναι ομοιόμορφα γεμισμένο σε όλο το μήκος του και δεν έχει πολύ σκληρά ή πολύ μαλακά σημεία. Στα σκληρά σημεία θα είναι παραγεμισμένο και δεν θα τραβάει καλά ή στη χειρότερη περίπτωση και καθόλου. Στα μαλακά θα είναι υπογεμισμένο και θα καίγεται γρήγορα καταστρέφοντας τη γεύση. Τα υπογεμισμένα πούρα μόλις ζεσταθούν γίνονται μαλακά σαν σφουγγάρι και μυρίζουν άσχημα.


  • Η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι, φυσικά, το παν σε ένα πούρο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πούρων, που παρά την εμφάνισή τους προσφέρουν μία εξαίρετη εμπειρία στον καπνιστή. Το χαρακτηριστικότερο γιά τα πούρα Αβάνας παράδειγμα είναι το Romeo y julieta, Cazadores (44X162χιλ.). Παρά την κάπως "άγρια" εξωτερική εμφάνισή του, είναι ένα από τα καλύτερα, μέτρια προς το δυνατό, πούρα της μάρκας αυτής. Σε πολλή καλη τιμή, αξίζει 100% μία θέση στον υγραντήρα κάθε Afficionado.

    Το άρθρο αυτό είναι μία προσφορά της HELLAS CIGARS
    Γιά σχόλια και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο gcppm-papaki-hellas-cigars.com ή με τη ΦΟΡΜΑ ΕΠΑΦΗΣ

    ©2002 HELLAS CIGARS