Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση (κατα μήκος) και τις αφήνετε στο αλατόνερο για καμια ώρα ξεπικρίσουν. Μετά τις πετάτε σε φριτέζα και τηγανίζετε (οχι τηγάνι, γιατί θελει πάρα πολυ λάδι, το ρουφάνε αλύπητα οι λυσσάρες!). Αφήνετε να κρυώσουν.

Με ενα κουτάλι βγάζετε το απομέσα, προσπαθώντας να κρατήστε το απέξω όσο πιο άθικτο γίνεται. Τσιγαρίζετε (σε ελαιόλαδο πάντα) κρεμμύδι και σκόρδο, ρίχνετε και το απομέσα της μελιτζάνας, ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες με το ζουμί τους, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, γαρύφαλο και μοσχοκάρυδο. Αφήνετε να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

Βάζετε τα απέξω της μελιτζάνας στο ταψί, γεμίζετε με το μίγμα της προηγούμενης παραγράφου (προαιρετικά σκεπάζετε με κεφαλοτύρι τριμμένο) και βάζετε σε μέτριο φούρνο για κανα μισάωρο.

Καλή όρεξη!

Αστραπόγιαννος

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Φασολάκια Λαδερά - η μία και μοναδική ΣΩΣΤΗ μέθοδος

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο *πρώτα* τα φασολάκια (κομμένα-καθαρισμένα-κτλ) και *μετά* το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε ψιλοκομμένες ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά. Αλάτι, πιπέρι, ένα μπαστούνι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ