Σιρόπι:
Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τη φαρίνα και το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας ελαφρά.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 36 και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση περίπου 5 λεπτά, σιροπιάζουμε το γλυκό και όσο είναι ζεστό πασπαλίζουμε από πάνω αρκετό ινδοκάρυδο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- 3 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τη φαρίνα και το ινδοκάρυδο ανακατεύοντας ελαφρά.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 36 και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση περίπου 5 λεπτά, σιροπιάζουμε το γλυκό και όσο είναι ζεστό πασπαλίζουμε από πάνω αρκετό ινδοκάρυδο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...