από
lia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΚΑΒΟΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
Υλικά:
- 1 kg καβουρόψιχα
- 1 συσκευασία τόνο σε λάδι
- λίγη ρίγανη
- 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
Αφού ξεπαγωσουμε καλά τη συσκευασία της καβουροψιχας, ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα με προσοχή για να μην τα κομματιασουμε.
Παίρνουμε τον τόνο, ρίχνουμε τη ρίγανη και αλάτι και τον πλάθουμε.
Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη κάθε φυλλουκαβουροψυχας και το τυλίγουμε προσεκτικά.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε με καυτό λάδι για 1 λεπτό. Σερβίρουμε προαιρετικά με κομμένες φέτες λεμονιού.
Αφού ξεπαγωσουμε καλά τη συσκευασία της καβουροψιχας, ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα με προσοχή για να μην τα κομματιασουμε.
Παίρνουμε τον τόνο, ρίχνουμε τη ρίγανη και αλάτι και τον πλάθουμε.
Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη κάθε φυλλουκαβουροψυχας και το τυλίγουμε προσεκτικά.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε με καυτό λάδι για 1 λεπτό. Σερβίρουμε προαιρετικά με κομμένες φέτες λεμονιού.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...