από lia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

 

Υλικά:
  • 8 καλαμαράκια μέτρια
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια. Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει. Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα. Τραβάτε να βγει και το κόκαλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του.

Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρα κομματάκια.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει.

Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε.

Προσθέτετε τα πλοκάμια.

Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι.

Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό.

Αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε.

Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια.

Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.

Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μιση ώρα περίπου.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ