από niau

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

 

Υλικά:
  • βούτυρο
  • μπέικον
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  • κρέμα γάλακτος
  • τυρί που λιώνει
Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο (λίγο, ίσα για τσιγαριστεί το μπέικον), αφού έχει λιώσει ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομένο. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα, ρίχνουμε το κονιάκ, και όταν τραβήξει τα υγρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (η ποσότητα είναι ανάλογη με τα άτομα). Αμέσως ρίχνουμε το τυρί της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.

Καλή σας όρεξη!

Μικρα μυστικα: 1. Η κρέμα γάλακτος θέλει προσοχή, γιατί οι περισσότερες κόβουν λογω του κονιάκ.

2. Αν δεν πήζει η σάλτσα προσθέστε τυρί.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ