από
niau
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Υλικά:
- βούτυρο
- μπέικον
- 1/2 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
- κρέμα γάλακτος
- τυρί που λιώνει
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο (λίγο, ίσα για τσιγαριστεί το μπέικον), αφού έχει λιώσει ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομένο. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα, ρίχνουμε το κονιάκ, και όταν τραβήξει τα υγρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (η ποσότητα είναι ανάλογη με τα άτομα). Αμέσως ρίχνουμε το τυρί της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.
Καλή σας όρεξη!
Μικρα μυστικα: 1. Η κρέμα γάλακτος θέλει προσοχή, γιατί οι περισσότερες κόβουν λογω του κονιάκ.
2. Αν δεν πήζει η σάλτσα προσθέστε τυρί.
Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο (λίγο, ίσα για τσιγαριστεί το μπέικον), αφού έχει λιώσει ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομένο. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα, ρίχνουμε το κονιάκ, και όταν τραβήξει τα υγρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (η ποσότητα είναι ανάλογη με τα άτομα). Αμέσως ρίχνουμε το τυρί της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.
Καλή σας όρεξη!
Μικρα μυστικα: 1. Η κρέμα γάλακτος θέλει προσοχή, γιατί οι περισσότερες κόβουν λογω του κονιάκ.
2. Αν δεν πήζει η σάλτσα προσθέστε τυρί.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...