ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΟΝ ΜΠΛΑΝ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ)
Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κουταλάκι (γλυκού) κοφτό αλάτι
- ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ (συμπυκνωμένο)
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο (εναλλακτικά, αν ενοχλεί, χρησιμοποιούμε φυτικό)
- 250 γραμμάρια κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση:
- Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
- Τα βράζουμε επί πέντε λεπτά, τα καθαρίζουμε ένα-ένα, ώστε να είναι ζεστά (έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα).
- Στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε (στη μηχανή του πουρέ ή μπλέντερ κ.λ.π.).
- Προσθέτουμε στον πουρέ το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Στιβάζουμε τον πουρέ σε πιατέλα σε σχήμα λοφίσκου και τον σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού ή σαμπάνιας και γαρνίρουμε
με κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια.
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...