Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το 1 ποτήρι με το νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε μέσα τα κάστανα αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει προσεκτικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα.
Όταν αρχίσει να δένει κανονικά το σιρόπι τότε προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Σβήνουμε την φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το 1 ποτήρι με το νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε μέσα τα κάστανα αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει προσεκτικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα.
Όταν αρχίσει να δένει κανονικά το σιρόπι τότε προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Σβήνουμε την φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...