Για το κάψιμο:
Εκτέλεση:
Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο.
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Ανακατέψτε το ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανατεύοντας ζωηρά, προσθέστε λίγο λίγο το ανθόνερο, ώσπου να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Βουτυρώστε ελαφρά ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πασπαλίστε το με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Αδειάστε μέσα την κρέμα προσεκτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40', γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ομοιόμορφα. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει.
Άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι να κάψετε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και να ρίξετε επάνω την υπόλοιπη.
Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο να σταθεί 3-4 ώρες. Για να σερβίρετε το καζάν ντιμπί, κόψτε το σε κομμάτια, πάρτε τα με σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια και ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο. Στην Πόλη, έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- έξτρα ανθόνερο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε 1 κούπα γάλα διαλύστε το ρυζάλευρο.
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε επάνω σε μέτρια φωτιά ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάστε το από τη φωτιά, ρίξτε το διαλυμμένο ρυζάλευρο ανακατεύοντας ζωηρά και ξαναβάλτε το στη φωτιά. Ανακατέψτε το ώσπου να γίνει πηχτή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά κι ανατεύοντας ζωηρά, προσθέστε λίγο λίγο το ανθόνερο, ώσπου να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Βουτυρώστε ελαφρά ένα βαθουλό τηγάνι με άνοιγμα 25 εκ. και πασπαλίστε το με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Αδειάστε μέσα την κρέμα προσεκτικά. Βάλτε το τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά για 40', γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, ώστε η κρέμα να καίγεται ομοιόμορφα. Η κρέμα δεν πρέπει να βράζει.
Άλλος εναλλακτικός τρόπος είναι να κάψετε στο τηγάνι ένα λεπτό στρώμα κρέμας και να ρίξετε επάνω την υπόλοιπη.
Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο να σταθεί 3-4 ώρες. Για να σερβίρετε το καζάν ντιμπί, κόψτε το σε κομμάτια, πάρτε τα με σπάτουλα, αναποδογυρίστε τα σε πιατάκια και ραντίστε τα με λίγο ανθόνερο. Στην Πόλη, έπηζαν και έκαιγαν την κρέμα σε παραλληλόγραμμο ταψί, την έκοβαν σε τετράγωνα κομμάτια και τα τύλιγαν σε ρολά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...