από PiouPiou

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΨΑΡΑ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤ

 

Υλικά:
  • 2-3 μέτρια κεφαλόψαρα καθαρισμένα αλμυρισμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 φρέσκιες ντομάτες περασμένες στο multi
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κολίανδρο
  • 1/2 πρέζα αλάτο
  • Λίγη ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 2 φλυτζανάκια ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση:

Παίρνουμε τα κεφαλόψαρα και αφού τα καθαρίσουμε και τα αλμυρίσουμε τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.

Ωστόσο κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε γύρω γύρω από τα ψάρια .

Περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι 2- 3 γυρίσματα και ρίχνουμε το αλάτι μας, τον κολίανδρο, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ξαναπερνάμε αλλη μια φορά.

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδελίτσες. Ρίχνουμε το τον χυμό ντομάτας στο πυρέξ όπως και με τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε τις πατάτες σε φυσαρμόνικα γύρω γύρω από τα ψάρια και τα περιλούζουμε με τον χυμό από το λεμόνι μας. Προσθέτουμε λίγο νεράκι ίσα ίσα να σκεπάσει τις ντομάτες ώς τη μέση.

Ψήνουμε στους 200c για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ