από alaifis

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΨΑΡΙ (ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ) ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

 

Υλικά:
  • 2 φιλέτα ψάρι (μπακαλιάρο)
  • 200 γρ. γαρίδες μικρές
  • 3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • πιπεριές (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη)
  • σκόρδο
  • 1 φρέσκο λεμόνι
  • 200 γρ. κρασί άσπρο
  • πιμέντο (τζαμαϊκανό μπαχαρικό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ψάρι, το οποίο κόβουμε σε κομμάτια γύρω στους 10 πόντους. Το βάζουμε σε σκεύος και προσθέτουμε το λεμόνι το οποίο το κόβουμε σε ροδέλες και το πιμέντο. Το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου για να μαριναριστεί.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τις πιπεριές τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Βράζουμε τις γαρίδες. Αφού βράσου τις βγάζουμε και κρατάμε το ζωμό.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε το ψάρι. Αφού ψηθούν στα ¾ προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφού τσιγαριστούν όλα προσθέτουμε τις γαρίδες. Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το κρασί. Στο ζωμό που κρατήσαμε από τις γαρίδες προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Τέλος, βάζουμε το αλάτι πιπέρι και λίγους σπόρους Πιμέντο. Τα αφήνουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Για συνοδευτικό προτιμήστε τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψάρι με φιλέτο κοτόπουλου.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ