από
sonia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ
Υλικά:
- 3 φλ. καρότα τριμμένα
- 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση)
- 2 φλ. αλεύρι
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την καρυδόψιχα, τα καρότα, την κανέλα και λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα με λάδι, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο το κέικ και το ξεφορμάρετε. Τέλος, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την καρυδόψιχα, τα καρότα, την κανέλα και λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα με λάδι, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο το κέικ και το ξεφορμάρετε. Τέλος, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...