από
elenacook
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΙΚ ΤΟΥΡΤΑ
Υλικά:
- 100 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. αλεύρι
- 4 κρόκους
- 3 ασπράδια
- 1 βαζάκι μαρμελάδα
Για το γλάσο:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τους κρόκους. Όταν χτυπηθούν, ρίχνουμε λιωμένη τη σοκολάτα. Μετά το αλεύρι και τέλος τη μαρέγκα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Για το γλάσο: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και όταν γίνει, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε μέσα μάζι με το ζεστό νερό.
Χωρίζουμε στα 2 το κέικ, αλείφουμε 1 στρώση μαρμελάδα, από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι κέικ και πάλι μαρμελάδα και, τέλος, το γλάσο από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει.
- 115 γρ. ζάχαρη
- 145 γρ. νερό
- 40 γρ. ζεστό νερό
- 145 γρ. κουβερτούρα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τους κρόκους. Όταν χτυπηθούν, ρίχνουμε λιωμένη τη σοκολάτα. Μετά το αλεύρι και τέλος τη μαρέγκα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Για το γλάσο: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και όταν γίνει, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε μέσα μάζι με το ζεστό νερό.
Χωρίζουμε στα 2 το κέικ, αλείφουμε 1 στρώση μαρμελάδα, από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι κέικ και πάλι μαρμελάδα και, τέλος, το γλάσο από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...