ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ
Υλικά:
- 150 γραμ. σκληρό κίτρινο τυρί π.χ Σαν
Μιχάλη (τριμμένο)
- 75 γραμ. ελαιόλαδο
- 50 γραμ. αλεύρι
- 2 ασπράδια αβγών
Δυσκολία
μικρή
Είδος
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το τυρί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το
αλεύρι και στο τέλος τα δύο ασπράδια, ελαφρώς χτυπημένα.
- Πάνω στη λαμαρίνα, απλώνουμε ένα αντικολλητικό φύλλο και
ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά - κουταλιά πάνω στο φύλλο, κρατώντας
μεταξύ τους αποστάσεις.
- Πατάμε ελαφρά το ζυμάρι με την παλάμη του χεριού βρεγμένη και
ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 5 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το
φούρνο, τα τοποθετούμε σ' ένα μπουκάλι κατά μήκος, για να πάρουν
τα κεραμίδια το κυρτό σχήμα τους.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...