ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Υλικά (6-8 άτομα):
- 1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμόνι
- 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
- 1 ποτήρι νερού άσπρο κρασί
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και μόλις κάψει, σωτάρω το κρεμμύδι και τον κόκορα. Αφήνω τις μερίδες του κόκορα να τηγανιστούν καλά (θα ροδίσουν από όλες τις πλευρές).
- Σβήνω με το κρασί, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τη ρίγανη (2-3 κουταλιές του γλυκού). Μαγειρεύω μέχρι να απορροφηθεί το κρασί (1 ώρα περίπου).
- Όταν είναι έτοιμο, σβήνω με το λεμόνι και κλείνω το μάτι της κουζίνας. Μόλις ο κόκορας γίνει χλιαρός, προσθέτω την τριμμένη φέτα. Ανάβω ξανά τη φωτιά και ανακατεύω το φαγητό για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φέτα.
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...