ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ

 

Υλικά:
  • Όσα κολοκυθάκια θέλετε
  • 1/2 έως 1 ντοματα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • λίγο δυόσμο (κατά προτίμηση φρέσκο)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
  • λίγο λάδι
  • ψιλοκομμένη ψύχα κολοκυθιού
  • ρύζι (1 κουταλάκι γλυκού για κάθε κολοκύθι)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση:
(Για την σάλτσα αντί αυγολέμονου, θα χρειαστείτε 1.5 λεμόνι στιμένο. Διαλύουμε μέσα 1 κουταλιά φαγητού αλεύρι και 1 κουταλια φαγητού (κανονικές σε γέμισμα) σπαραγγόσουπα)
  • Αδειάζουμε τα κολοκύθια και κρατάμε λίγη ψύχα που την ψιλοκόβουμε.
  • Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκύθια.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι κι οταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα κολοκύθια (μπορείτε να τα βουλώσετε με ψύχα ψωμιού ώστε να μην αδειάσουν).
  • Βράζουμε πολύ γρήγορα.
  • Μόλις νοιώσουμε ότι είναι έτοιμα περιχύνουμε με το λεμόνι,αλεύρι,σπαραγγόσουπα, δίνουμε μιά βράση και κατεβάζουμε απ την εστία.
Νόστιμο, ελαφρύ και καλή όρεξη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Φασολάκια Λαδερά - η μία και μοναδική ΣΩΣΤΗ μέθοδος

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο *πρώτα* τα φασολάκια (κομμένα-καθαρισμένα-κτλ) και *μετά* το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε ψιλοκομμένες ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά. Αλάτι, πιπέρι, ένα μπαστούνι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ