Εκτέλεση:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα ½ κιλό κεράσια, ½ κιλό βερίκοκα και ½ κιλό δαμάσκηνα, όλα καλά πλυμένα. Προσθέστε 1 ξύλο κανέλας, ½ κιλό ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό. Βάλτε την κατσαρόλα να βράσει και προσέξτε να μην τα παραβράσετε. Πρέπει να κρατήσουν τα φρούτα το σχήμα τους.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέστε 1 γεμάτο ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί και συνεχίστε για λίγο το βράσιμο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάξτε την κανέλα και αδειάστε την κομπόστα σε γυάλινο δοχείο.
Προσθέστε 2 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Όταν κρυώσει, σκεπάστε το σκεύος και βάλτε το στο ψυγείο.
Σερβίρετε παγωμένη την κομπόστα σε ποτήρια με πόδι.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα ½ κιλό κεράσια, ½ κιλό βερίκοκα και ½ κιλό δαμάσκηνα, όλα καλά πλυμένα. Προσθέστε 1 ξύλο κανέλας, ½ κιλό ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό. Βάλτε την κατσαρόλα να βράσει και προσέξτε να μην τα παραβράσετε. Πρέπει να κρατήσουν τα φρούτα το σχήμα τους.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέστε 1 γεμάτο ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί και συνεχίστε για λίγο το βράσιμο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πετάξτε την κανέλα και αδειάστε την κομπόστα σε γυάλινο δοχείο.
Προσθέστε 2 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Όταν κρυώσει, σκεπάστε το σκεύος και βάλτε το στο ψυγείο.
Σερβίρετε παγωμένη την κομπόστα σε ποτήρια με πόδι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...