Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ερμόλ και το γάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η κρέμα απαλή. Μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά - το κακάο, τη μερέντα, την άχνη και τις βανίλιες. Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά. Στη συνέχεια διαλέγουμε ένα μπολ ή αλλο σκεύος σε ορθογώνιο σχήμα για να βάλουμε το γλυκό.
Παίρνουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα βουτάμε σε ένα πιάτο που περιέχει λίγο γάλα (προσέχουμε να μη μαλακώσουν πολύ!). Με ένα μαχαιράκι απλώνουμε την κρέμα και στις δυο πλευρές των μπισκότων. Τα τοποθετούμε στη σειρά το ένα πίσω από το άλλο προσέχοντας να μην τα πιέσουμε πολύ μεταξύ τους. Αφού έχουμε φτιάξει την επιθυμητή ποσότητα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα υγείας.
Καλή σας επιτυχία!
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ερμόλ και το γάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η κρέμα απαλή. Μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά - το κακάο, τη μερέντα, την άχνη και τις βανίλιες. Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά. Στη συνέχεια διαλέγουμε ένα μπολ ή αλλο σκεύος σε ορθογώνιο σχήμα για να βάλουμε το γλυκό.
Παίρνουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα βουτάμε σε ένα πιάτο που περιέχει λίγο γάλα (προσέχουμε να μη μαλακώσουν πολύ!). Με ένα μαχαιράκι απλώνουμε την κρέμα και στις δυο πλευρές των μπισκότων. Τα τοποθετούμε στη σειρά το ένα πίσω από το άλλο προσέχοντας να μην τα πιέσουμε πολύ μεταξύ τους. Αφού έχουμε φτιάξει την επιθυμητή ποσότητα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα υγείας.
Καλή σας επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...