Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία!
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για αρκετή ώρα ώστε
να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και να πάρει ένα άσπρο χρώμα.
- Σε μιά μεγάλη λεκάνη αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε την
πορτοκαλάδα, αφού ανακατέψουμε μ' ένα κουταλάκι σόδα και το
baking powder ανακατεμένο με το κονιάκ.
- Βάζουμε και τις βανίλιες και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας το
αλεύρι. Το αλεύρι το παίρνει όλο πάντα. Η ζύμη που θα φτιάξετε εάν
βάλετε φυτίνη θα ανοίγει λίγο στο πλάσιμο (θα σπάει) ενώ εάν βάλετε
βιτάμ θα είναι λεία και ευκολοζύμωτη.
- Πλάθετε κουλουράκια, όχι πολύ μεγάλα (γιατί θα φουσκώσουν),
σε διάφορα σχέδια και τα πασαλίβετε με ένα πινέλο με τον κρόκο του
αβγού για να πάρουν χρώμα.
- Ψήνονται στους 200 βαθμούς 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...