Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ Βάζετε όλα τα υλικά μαζί (αλεύρι, γάλα, αυγό, αλάτι, ζάχαρη). Χτυπήστε με το μίξερ έως ότου γίνει ένας πηχτός, λείος χυλός
Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζετε 1 σταγόνα λαδί ή βούτυρο και στη συνεχεία προσθέτετε με μια κουτάλα λιγο μείγμα έτσι ώστε να καλύψει το πάτο του τηγανιού και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.
Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη.
Τοποθετήστε τη μια πάνω στη άλλη σε ένα πιάτο (ένα μείγμα βγάζει 6-8 κρέπες).
Στη συνεχεία αλείφετε μια στρώση μερέντα και μπισκότα (κατά προτίμηση πολύ καλά τριμμένα) πάνω σε κάθε κρέπα.
Προτείνω επίσης να δοκιμάσετε μερικές με ζάχαρη και κανέλα (για όσες προσέχετε τη σιλουέτα σας.)
Το ίδιο μείγμα ισχύει και για αλμυρές κρέπες με γέμιση αλλαντικών και τυριών.
Καλή σας όρεξη!
- μερέντα
- μπισκότα της αρεσκείας σας
Σε ένα μπολ Βάζετε όλα τα υλικά μαζί (αλεύρι, γάλα, αυγό, αλάτι, ζάχαρη). Χτυπήστε με το μίξερ έως ότου γίνει ένας πηχτός, λείος χυλός
Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάζετε 1 σταγόνα λαδί ή βούτυρο και στη συνεχεία προσθέτετε με μια κουτάλα λιγο μείγμα έτσι ώστε να καλύψει το πάτο του τηγανιού και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.
Γυρίστε την κρέπα να ψηθεί κι από την άλλη.
Τοποθετήστε τη μια πάνω στη άλλη σε ένα πιάτο (ένα μείγμα βγάζει 6-8 κρέπες).
Στη συνεχεία αλείφετε μια στρώση μερέντα και μπισκότα (κατά προτίμηση πολύ καλά τριμμένα) πάνω σε κάθε κρέπα.
Προτείνω επίσης να δοκιμάσετε μερικές με ζάχαρη και κανέλα (για όσες προσέχετε τη σιλουέτα σας.)
Το ίδιο μείγμα ισχύει και για αλμυρές κρέπες με γέμιση αλλαντικών και τυριών.
Καλή σας όρεξη!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...