ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

Λαδοτύρι Μυτιλήνης
Τα βασικά χαρακτηριστικά του Λαδοτυριού είναι :
  • διατηρείται σε ελαιόλαδο (από εκεί έχει πάρει και το όνομά του)
  • Έχει δριμεία και αλμυρή γεύση και σκληρή υφή και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο
  • Η μέση σύστασή του είναι: υγρασία 33,6%, λίπος 31,6%, πρωτεΐνες 27%, αλάτι 2,7% και pH 5,3

Τις πληροφορίες για το λαδοτύρι τις πήραμε από μια παρουσίαση των ελληνικών τυριών από το Εργαστήριο Πολυμέσων των ΤΕΙ Αθήνας.
Πατήστε εδώ αν θέλετε να δείτε πληροφορίες και για άλλα ελληνικά παραδοσιακά τυριά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΕ).

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

MORFAT Creamy

Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί

Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Κατίκι

Μοιάζει λίγο με φέτα λιωμένη. Είναι λευκό, παχύρευστο, αρκετά αλμυρό, πολύ νόστιμο και κυκλοφορεί στο Καρπενήσι και τα πέριξ αυτού χωριά. Καθώς μου άρεσε, το προμηθεύτηκα από εκεί. Εδώ ακόμα δεν το...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ