ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΥΝΗΓΙ
ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΕΚ ΠΟΝΤΟΥ
Υλικά:
- 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κόκκινο
- 20 κόκκοι πιπέρι
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. δενδρολίβανο
- 5 κόκους μπαχάρι
- 1 κομμάτι κανέλλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 4 κομματάκια γαρύφαλλο
- λαγός 2με 3 κιλά
- 1 ποτήρι νερού κρασί μπρούσκο
- 1 κ.σ. βεγγετα
- 1 κ.σ. πελτέ σάλτσα
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το λαγό αφού τον έχουμε κάνει μέτριες μερίδες σκεπασμένο με νερό μισή ωρα και τον ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο, σόδα, μπούκοβο, μπαχάρι, τους κόκκους πιπέρι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδ,ο το γαρύφαλλο και τον πελτέ και τα βράζουμε 2 ώρες σε σιγανή φωτιά, ίσα ίσα να βράζει.
Προσθέτουμε τα μικρα κρεμμύδια και αφήνουμε άλλη μιση ώρα βράσιμο πάλι σε σιγανή φωτιά και μετά βάζουμε το ελαιόλαδο για αλλά 15 λεπτά. Στο τέλος σβήνουμε με κρασί κόκκινο, δηλαδή σβήνουμε αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
Σερβίρουμε μετά 2 ώρες αφού τραβήξει καλά και δέσει το κυνήγι.
Βράζουμε το λαγό αφού τον έχουμε κάνει μέτριες μερίδες σκεπασμένο με νερό μισή ωρα και τον ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο, σόδα, μπούκοβο, μπαχάρι, τους κόκκους πιπέρι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδ,ο το γαρύφαλλο και τον πελτέ και τα βράζουμε 2 ώρες σε σιγανή φωτιά, ίσα ίσα να βράζει.
Προσθέτουμε τα μικρα κρεμμύδια και αφήνουμε άλλη μιση ώρα βράσιμο πάλι σε σιγανή φωτιά και μετά βάζουμε το ελαιόλαδο για αλλά 15 λεπτά. Στο τέλος σβήνουμε με κρασί κόκκινο, δηλαδή σβήνουμε αφήνοντας την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
Σερβίρουμε μετά 2 ώρες αφού τραβήξει καλά και δέσει το κυνήγι.
Κουνέλι λαγωτό
Υλικά: 2 τεμαχισμένα κουνέλια 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι ½ μεσαίο κουτί πουμαρό 2 μέτρια σκόρδα 2 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένο κρεμμύδι 1 φλιτζ. καφέ δυνατό ξύδι ή 2 ξύδι εμπορίου 1 ½ πακέτο...
Κουνέλι με καρύδια
Υλικά: 1 κουνέλι 2 κρεμμύδια3 σκελίδες σκόρδο 20 κουταλιές καρύδια (ψιλοκομμένα) 1 κουτί σάλτσα ντομάτας γαρύφαλο κανέλα αλάτι, πιπέρι 4 κουταλιές λάδι λίγο νερό Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με...