Για το σιρόπι:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο σ'ένα μπωλ.
Σε άλλο μπωλ χωρίζουμε τους κρόκους από τα αυγά και τους χτυπάμε πολύ καλά με τη ζάχαρη. Μετά τ'ανακατεύουμε με το βούτυρο. Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ και την καρυδόψιχα.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα.
Χτυπάμε σε άλλο μπωλ τ'ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα βουτύρου τα μείγματα φρυγανιάς-μαρέγκας, εναλλάξ, ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
Ωστόσο βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα για 5 περίπου λεπτά.
Καλή όρεξη!!!
- 2 φλυτζάνια νερό
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
Χτυπάμε καλά το βούτυρο σ'ένα μπωλ.
Σε άλλο μπωλ χωρίζουμε τους κρόκους από τα αυγά και τους χτυπάμε πολύ καλά με τη ζάχαρη. Μετά τ'ανακατεύουμε με το βούτυρο. Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ και την καρυδόψιχα.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα.
Χτυπάμε σε άλλο μπωλ τ'ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα βουτύρου τα μείγματα φρυγανιάς-μαρέγκας, εναλλάξ, ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
Ωστόσο βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα για 5 περίπου λεπτά.
Καλή όρεξη!!!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...