από
pontia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. μαλακό αλεύρι
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 5 αυγά
- 250 γρα. ζάχαρη
- παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή δυο κατσαρόλες τοποθετημένες τη μια πάνω στην άλλη, όπου την από κάτω την έχουμε γεμίσει με νερό που βράζει.
Μέσα στην κουβερτούρα βάζουμε και το βούτυρο να λιώνει.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε καλά-καλά και με προσοχή για να μην σβολιάσει το μίγμα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα
Ανακατεύουμε ξανά το τελικό μίγμα, μέχρι να αποκτήσει ομοιομορφία.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια ή μία φόρμα μεγάλη και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή δυο κατσαρόλες τοποθετημένες τη μια πάνω στην άλλη, όπου την από κάτω την έχουμε γεμίσει με νερό που βράζει.
Μέσα στην κουβερτούρα βάζουμε και το βούτυρο να λιώνει.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε καλά-καλά και με προσοχή για να μην σβολιάσει το μίγμα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα
Ανακατεύουμε ξανά το τελικό μίγμα, μέχρι να αποκτήσει ομοιομορφία.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια ή μία φόρμα μεγάλη και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...