Κρέμα σοκολάτας:
550 γραμ. φρέσκο γάλα
550 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. κρόκους αυγών
150 γραμ. ζάχαρη
700 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
100 γραμ. κακαόμαζα
2 φύλλα ζελατίνες
Εκτέλεση:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμινη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στην 2 ταχύτητα.
Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα μαζί με τα 150 γραμ. ασπράδια και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά.
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα, το ρίχνουμε στους κρόκους με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c.
Ρίχνουμε την κρέμ ανγκλέζ στις λιωμένες σοκολάτες σε τρείς δόσεις, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμινη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στην 2 ταχύτητα.
Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα μαζί με τα 150 γραμ. ασπράδια και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά.
Βράζουμε το γάλα με την κρέμα, το ρίχνουμε στους κρόκους με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c.
Ρίχνουμε την κρέμ ανγκλέζ στις λιωμένες σοκολάτες σε τρείς δόσεις, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...