Πήρα λοιπόν ένα πακέτο μανιτάρια πλευρώτους και τα σόταρα με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Όταν έβγαλαν τα ζουμιά τους, έριξα μέσα λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κριτικό από το καλό.

Όταν έφυγε το κρασί, έκλεισα τα μανιτάρια και δοκίμασα ένα. Ήταν ζουμερά και είχαν μια ελαφρά γεύση σκόρδου. Πιάνω λοιπόν ένα αλουμινόχαρτο και ρίχνω τα μανιτάρια μέσα. Κόβω από πάνω ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, μπόλικο πιπεράκι και λίγο φέτα που την είχα λιώσει με πιρούνι.

Αλλά η μαγκιά, ήταν στο ότι από πάνω έριξα μια γεμάτη κουταλιά ελιόπαστα της μάνας μου. Έκλεισα το αλουμινόχαρτο και το' βαλα στο φούρνο.

Πήγα στο σαλόνι και ήπιαμε ένα ποτάκι με την κοπέλα και σε κανα εικοσάλεπτο έβγαλα το φαγητό απ'το φούρνο. Τα μανιτάρια είχαν ψηθεί με τους χυμούς τους, η φέτα είχε λιώσει, αλλά η ιστορία όλη ήταν η ελιόπαστα. Μπόλικος μαϊντανός φρέσκος από πάνω και ήταν έτοιμο.

Η κοπέλα εντυπωσιάστηκε φυσικά και... Δεν είναι και εύκολο να βρεις φοιτητή να μαγειρεύει, ε; Κάντε το φαγητό πάντως και θα με θυμηθείτε.

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Το τέλειο τοστ της μαμάς του φίλου μας

Πολλοί μου γράφουν και με ρωτάνε συνέχεια. Πως μπορώ να φτιάξω το τέλειο τοστ; Εχω δοκιμάσει πολλές συνταγές και παρόλα αυτά δεν μπορώ να το κάνω όπως εκείνο που έφαγα από την μαμά του τάδε φίλου μου...

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Φαγητό για αληθινούς άντρες

"Ο άντρας θέλει να ταϊσει την κορμάρα του. Ο άντρας ξοδεύεται σε γυναίκες και σε δουλειά. Ο άντρας θέλει ενέργεια. Ο άντρας είναι αυτόνομος. Ο άντρας σκοτώνει το φαϊ, ψήνει το φαϊ, τρώει το φαϊ. Ο...

ΕΡΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(;)

Έτοιμα γεύματα (ο Θεός να τα κάνει...)

Ως γνήσιο τέκνο της μαμάς πατρίδας και ως συνηθισμένη φοιτήτρια στην Αγγλία, ακολουθώ τον κανόνα Νο 1: Δεν μαγειρεύω ποτέ και για κανέναν λόγο. Αυτό σημαίνει ότι τα Σ/Κ, που το εστιατόριο της εστίας...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ