ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΤΑ

 

Υλικά:
  • 350 γραμμάρια περίπου μανιτάρια pleurotus (πλευρώτους) ή "κουκλάκια"
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο (πετάξτε τις πράσινες ουρίτσες)
  • 4-5 λιαστές ντομάτες
  • βασιλικός ξερός τριμένος
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι balsamico
  • 2 κουταλιές καλό ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιππέρι
  • αραβικές πιτούλες ατομικές
Εκτέλεση:
  • Σε φαρδύ τηγάνι ή αν υπάρχει ψηστιέρα που μπαινει στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το βασιλικό
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομένα σε σχετικά μεγάλα κομάτια και γυρίζουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά
  • Σβήνουμε με το balsamico και αμέσως προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε ελαφρά για άλλα 2 λεπτά
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Σερβίρουμε πάνω σε αραβικές πιτούλες που τις έχουμε βάλει στο γκριλ για 2 λεπτά να γίνουν κάπως τραγανιστές
  • Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο παρθένο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες tabasco

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι

Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ