ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

 

Υλικά:
  • μανιτάρια champignons μεγάλα
  • λουκάνικο Μυκόνου
  • ελαιόλαδο
  • ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα μανιτάρια και τους αφαιρούμε το κοτσανάκι. Ανακατεύουμε λίγο λάδι με ελάχιστο πιπέρι και αλάτι και αρκετό δεντρολίβανο και περνάμε τα μανιτάρια.
  • Καθαρίζουμε τα λουκάνικα απο τη φλούδα τους, τα ψιλοκόβουμε και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με ελάχιστο λάδι, τις 2 σκελίδες σκόρδου και το δεντρολίβανο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο.
Είναι νοστιμότατα ζεστά. Αν θέλουμε ένα πιάτο ιδιαίτερα παχυντικό!!!
Πρόταση:Πριν βάλουμε τα μανιτάρια στο φούρνο, μπορούμε να τα περιχύσουμε με κρέμα γάλακτος και να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό αντί για δεντρολίβανο.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στιφάδο

Υλικά (για 4-5 μερίδες) 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα 1½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρι) 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 4-5 φύλλα δάφνης ½ κουτ. τσαγιού δεντρολίβανο 6-7 κόκκους μπαχάρι 6-7...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ