Εκτέλεση:
- Πλένετε καλά τα μανιτάρια (αν είναι πολύ μεγάλα, τα κόβετε στα δύο) και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά.
- Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, το πασπαλίζετε με τη γαλέτα και απλώνετε μέσα του τα μανιτάρια.
- Βράζετε το γάλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το γάλα και τα 3/4 της κεφαλογραβιέρας.
- Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και σκορπάτε πάνω τους μικρά κομματάκια βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.
- Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να δείτε ότι το γάλα έπηξε και έκανε κρούστα).
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια τηγανητά
Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι
Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια στα κάρβουνα
Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...