ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

 

Υλικά (για 4-5 άτομα)
  • 500 γραμ. μανιτάρια
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • λίγο βούτυρο
  • 4 αβγά
  • λίγη γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση:

  • Πλένετε καλά τα μανιτάρια (αν είναι πολύ μεγάλα, τα κόβετε στα δύο) και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε καλά.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, το πασπαλίζετε με τη γαλέτα και απλώνετε μέσα του τα μανιτάρια.
  • Βράζετε το γάλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το γάλα και τα 3/4 της κεφαλογραβιέρας.
  • Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και σκορπάτε πάνω τους μικρά κομματάκια βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.
  • Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να δείτε ότι το γάλα έπηξε και έκανε κρούστα).

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι

Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ