ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

 

Υλικά (για 7-8 άτομα):
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα φέτες
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. λαδοτύρι σε κυβάκια ή άλλο σκληρό τυρί που βγάζει άρωμα
  • 4 κουτ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς C
  • Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνουν μια μάζα. Στρώνουμε το μίγμα σε πυρέξ, σε πάχος 1-2 δάχτυλα.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 220 βαθμούς C και ψήνουμε για 60’. Πρέπει να πάρει ωραίο χρώμα και να τραβήξει όλα τα υγρά του. (Χρησιμοποιούμε, αν είναι δυνατόν, διαφανές σκεύος για να βλέπουμε αν έχει υγρά από κάτω και αν έχει ψηθεί).

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια τηγανητά

Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι

Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μανιτάρια στα κάρβουνα

Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ