ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΝΟ2
Υλικά:
- 6 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κρασιού γάλα
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομ.
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- διάφορα τυριά που λιώνουν (γκούντα, ένταμ)
- λίγη φρυγανιά
- 1 ποτήρι κρασιού λάδι
- αλάτι πιπέρι
- φύλλο (κατά προτίμηση χωριάτικο)
Εκτέλεση (γέμιση):
- Σε πολύ σιγανή φωτιά, αφήνουμε να βράσουν τα πράσα με το γάλα.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον άνηθο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού, αφήνωντας να λίγο να βράσει και να πιεί τα πολλά υγρά.
- Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά (εγώ προσωπικά τα κόβω σε κύβους).
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα βρασμένα πράσα με τα μανιτάρια και αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, ρίχνουμε και το μείγμα των τυριών, λίγη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Η γέμιση μας είναι έτοιμη!
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ, στρώνουμε το φύλλο, τη γέμιση, κλείνουμε με δεύτερο φύλλο και ψήνουμε τη μανιταρόπιτα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Μανιτάρια τηγανητά
Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...
Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι
Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...
Μανιτάρια στα κάρβουνα
Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...