Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεπλύνει από το συντηρητικό του κουτιού
- Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν για να φύγει το πολύ νερό που έχουν.
- Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε τετράγωνα (το μπέικον κόβεται πιο εύκολα με ψαλίδι)
- Τα ρίχνουμε στα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε το μαιντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά το μείγμα να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα 2 αβγά, ρίχνουμε σε αυτά την κρέμα γάλακτος ανακατέυουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα, αφού έχει κρυώσει.
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα σε ένα ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Χτυπάμε ελαφρά το άλλο αβγό και το αλοίφουμε στο επάνω φύλλο σφολιάτας.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (μέτριο φούρνο)
Μανιτάρια τηγανητά
Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...
Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι
Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...
Μανιτάρια στα κάρβουνα
Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...