Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεπλύνει από το συντηρητικό του κουτιού
- Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν για να φύγει το πολύ νερό που έχουν.
- Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε τετράγωνα (το μπέικον κόβεται πιο εύκολα με ψαλίδι)
- Τα ρίχνουμε στα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε το μαιντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά το μείγμα να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα 2 αβγά, ρίχνουμε σε αυτά την κρέμα γάλακτος ανακατέυουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα, αφού έχει κρυώσει.
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα σε ένα ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας.
- Χτυπάμε ελαφρά το άλλο αβγό και το αλοίφουμε στο επάνω φύλλο σφολιάτας.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (μέτριο φούρνο)
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια τηγανητά
Υλικά για 3 250 γραμ. μανιτάρια 1 αυγό αλεύρι μπέικιν πάουντερ αλάτι Εκτέλεση Πλένετε με νερό τα μανιτάρια, τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα σκουπίζετε με αποροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι
Υλικά (6 άτομα) 180 γραμ. ρύζι Siam Uncle Ben's 100 γραμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 6 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο 250 ml ζωμό κοτόπουλου 100 γραμ. βραστό ζαμπόν ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 50...
![](http://greekcook.gr/cache/f8/f80a9a20fe34eb9eec3d74e2524b34e1.png)
Μανιτάρια στα κάρβουνα
Θα χρειαστούμε μανιτάρια Plevrotus (είναι τα μεγάλα σκούρα μανιτάρια συνήθως εισαγωγή απο την Ιταλία - θα τα βρείτε σε μεγάλα σουπερμαρκετ) Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρή πετσέτα (δεν τα...