Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μάζα (φαίνεται με το μάτι). Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ως συντηρητικό.
Στη θέση του βερίκοκου μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο θέλετε.
Καλή Επιτυχία!!!
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μάζα (φαίνεται με το μάτι). Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ως συντηρητικό.
Στη θέση του βερίκοκου μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο θέλετε.
Καλή Επιτυχία!!!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...