από Ermioni

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΑΡΟΝ ΓΛΑΣΕ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1620 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • λίγο αλάτι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό με λίγο αλατάκι.ΔΕΝ τα παραβράζουμε. Αφού βράσουν, αφαιρούμε τη φλούδα.

Βράζουμε το σιρόπι (ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού) και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν τοποθετούμε μέσα στο σιρόπι τα κάστανα και τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

Τα βάζουμε να βρασουν για 5 λεπτά,τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε για 5 ώρες.

Τα ξαναβράζουμε για 3-5 λεπτά και τα αφήνουμε πάλι να κρυώσουν.

Βγάζουμε με προσοχή τα κάστανα (χωρίς να τα τρυπήσουμε) και βάζουμε το σιρόπι να βράσει ρίχνοντας το χυμό του λεμονιού. Αφού δέσει καλά το σιρόπι ρίχνουμε τα κάστανα μέσα και τα αφήνουμε πάλι για όλο το βράδυ.

Την επομένη βγάζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Στο τέλος, είτε τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο είτε τα βάζουμε στο γλυκό.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ