Εκτέλεση:
- Στίβουμε τα δύο λεμόνια. Μαζί με την ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά και το ξύσμα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς, (για να μην κόψει το ασπράδι) μέχρι να δέσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή.
- Διπλώνουμε προσεκτικά τα δύο μείγματα. Μοιράζουμε σε μπολ ή σε λεμόνια κομμένα στην μέση (και καθαρισμένο το εσωτερικό τους) και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει το μους. Σε κανα 2 ωρίτσες είναι ΟΚ.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...