Για το σιρόπι:
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα σιρόπι γλυκόζης
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
- 1 φλούδα λεμονιού
- Χτυπάμε τα αβγά πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί ελαφρά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ρηχό και μικρό, καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 200C για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη μελαχρινή να κρυώσει.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσουν. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, περιχύνουμε με αυτό τη μελαχρινή (η οποία πρέπει στο μεταξύ να έχει κρυώσει).
![](http://greekcook.gr/cache/20/20845699801e7f287e7e6c8c9be48d5a.png)
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
![](http://greekcook.gr/cache/20/20845699801e7f287e7e6c8c9be48d5a.png)
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...