Για το σιρόπι:
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα σιρόπι γλυκόζης
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
- 1 φλούδα λεμονιού
- Χτυπάμε τα αβγά πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί ελαφρά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ρηχό και μικρό, καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 200C για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη μελαχρινή να κρυώσει.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να δέσουν. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, περιχύνουμε με αυτό τη μελαχρινή (η οποία πρέπει στο μεταξύ να έχει κρυώσει).
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...