
από
jameswritten
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Υλικά:
- 2 κιλά μελιτζάνες
- 250 γρ. λάδι
- 200 γρ. καρύδια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και τις ξεπικρίζουμε με λίγο αλάτι.
Βρέχουμε το ψωμί και με το σκόρδο, 100 γρ. λαδι τα καρύδια και το ξύδι κάνουμε μια αραιή σκορδαλιά.
Απλώνουμε σε ταψί τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τις περιχύνουμε με την σκορδαλιά.
Τις ψήνουμε έως ότου να ροδίσουν σε μέτριο φούρνο.
Κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες και τις ξεπικρίζουμε με λίγο αλάτι.
Βρέχουμε το ψωμί και με το σκόρδο, 100 γρ. λαδι τα καρύδια και το ξύδι κάνουμε μια αραιή σκορδαλιά.
Απλώνουμε σε ταψί τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τις περιχύνουμε με την σκορδαλιά.
Τις ψήνουμε έως ότου να ροδίσουν σε μέτριο φούρνο.

Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

Μελιτζάνες α λα Σισιλιέν
(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30') Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 αβγά χτυπημένα 100 ml ελαιόλαδο λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι...