ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά:
- ψωμί (καλύτερα ολικής αλέσεως ή αυτό που περισσεύει από την προηγούμενη ή αν δεν έχετε, μια καλή λύση είναι φέτες του τοστ)
- καρύδια
- σκόρδο
- λάδι
- ξύδι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
- Θρυμματίζουμε τα καρύδια (η μαμά μου το κάνει στο γουδί, εγώ πάλι σε μιξεράκι) και τα προσθέτουμε στο ψωμί.
- Λιώνουμε το σκόρδο (ισχύει η παραπάνω παρένθεση και γι΄ αυτό το υλικό).
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε λάδι και ξύδι δουλεύοντας το μείγμα συνεχώς. Οι ποσότητες ποικίλουν ανάλογα το γούστο, όπως και με την παραδοσιακή σκορδαλιά.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...