ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά:
- ψωμί (καλύτερα ολικής αλέσεως ή αυτό που περισσεύει από την προηγούμενη ή αν δεν έχετε, μια καλή λύση είναι φέτες του τοστ)
- καρύδια
- σκόρδο
- λάδι
- ξύδι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
- Θρυμματίζουμε τα καρύδια (η μαμά μου το κάνει στο γουδί, εγώ πάλι σε μιξεράκι) και τα προσθέτουμε στο ψωμί.
- Λιώνουμε το σκόρδο (ισχύει η παραπάνω παρένθεση και γι΄ αυτό το υλικό).
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε λάδι και ξύδι δουλεύοντας το μείγμα συνεχώς. Οι ποσότητες ποικίλουν ανάλογα το γούστο, όπως και με την παραδοσιακή σκορδαλιά.
![](http://greekcook.gr/cache/ca/cac15e7385bf38d718e5efe91a0e26c5.png)
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
![](http://greekcook.gr/cache/ca/cac15e7385bf38d718e5efe91a0e26c5.png)
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
![](http://greekcook.gr/cache/ca/cac15e7385bf38d718e5efe91a0e26c5.png)
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...