ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΟΖΔΕΙ (ΜΟΛΔΑΒΙΚΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ)
Υλικά:
- 4-5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κεφάλι σκόρδο ολόκληρο
- λάδι για τηγάνισμα (π.χ. ηλιέλαιο)
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα γουδί.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Το λάδι πρέπει να είναι τόσο ώστε να κολυμπάει το κρεμμύδι μέσα του. Μόλις αρχίσουν τα κρεμύδια να παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα (σε 3-4 λεπτά) σβήνω τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να σκουρύνουν λίγο τα κρεμμύδια και μετά το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια. Προσοχή το τηγάνι το έχουμε βγάλει από τη φωτιά.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...