Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Με συνοινοποίηση των λευκών ποικιλιών και της ερυθρής Μαντηλαριάς παράγεται αυτό το ημίξηρο κρασί με το ζωηρό ρόδινο χρώμα. Η ξεχωριστή καταγωγή του γίνεται αντιληπτή στις απαλές νότες ανθέων που παρουσιάζονται τόσο στο άρωμα όσο και στη γεύση. Με ευχάριστη οξύτητα και γλυκιά επίγευση είναι ένα κρασί για όλες τις ώρες.
Συνδυασμοί:
Πίνεται στους 10-12οC μόνο του ή συνοδεύοντας παραδοσιακούς μεζέδες.
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...