Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Το παραδοσιακότερο κρασί της Σαντορίνης. Προέρχεται από τις τρεις λευκές ποικιλίες του νησιού, το δυνατό Ασύρτικο, το ευγενικό Αθήρι και το ευωδιαστό Αϊδάνι. Λαμπερό, με χρυσοπράσινες ανταύγειες, φρουτώδη άρωμα και μεστή γεύση.
Συνδυασμοί:
Συντροφεύει εκλεκτούς ψαρομεζέδες και ορεκτικά. Σερβίρεται στους 10-12οC
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...