Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ένα χαρακτηριστικό ξηρό κρασί προερχόμενο από την πολυδυναμική αρωματική ποικιλία Ασύρτικο, που γεννήθηκε και μεγαλουργεί στο μοναδικό οικοσύστημα της Σαντορίνης. Για το Σαντορίνη Ασύρτικο επιλέγονται ορεινοί αμπελώνες του Πύργου και του Ημεροβιγλίου. Εμφανίζει κρυστάλλινο λευκόχρυσο χρώμα, ισορροπία στη γεύση και ευχάριστη οξύτητα. Κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει θαλασσινά αλλά και απαλά λευκά κρεατικά. Σερβίρεται στους 10οC

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ