Γέμιση:
Κάνουμε με τα υλικά της ζύμης μια μαλακή ζύμη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε το γάλα να βράσει και διαλύουμε την κρέμα σε κρύο γάλα μαζί με τη μια κουταλιά ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και τις βανίλιες και αφήνουμε να κρυώσει αλλά ανακατεύουμε που και που για να μην κάνει πέτσα ή βάζουμε μεμβράνη από πάνω για ευκολία.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τους βγάζουμε τη μέση. Τα βάζουμε σε νερό μαζί με το χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ενα τσέρκι 26 εκατοστών, το άλλο 1/3 το απλώνουμε σιγά σιγά στο γύρω γύρω του ταψιού να καλυφτεί σχεδόν ως επάνω.
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στην ζύμη και από πάνω βάζουμε τα μήλα αφού τα έχουμε κόψει σε λωρίδες.
Βάζουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα να πάρουν μια βράση και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και περιχύνουμε με αυτό τα μήλα.
Ψήνουμε το γλυκό στους 180 για 45 με 50 λεπτά.
- 400 γρ. γάλα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια που είναι για βράσιμο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- βανίλιες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 600 γρ. μήλα ή 6 μέτρια μήλα βιολογικά καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες
- χυμό ενός λεμονιού (για να μην μαυρίσουν τα μήλα)
Κάνουμε με τα υλικά της ζύμης μια μαλακή ζύμη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Βάζουμε το γάλα να βράσει και διαλύουμε την κρέμα σε κρύο γάλα μαζί με τη μια κουταλιά ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και τις βανίλιες και αφήνουμε να κρυώσει αλλά ανακατεύουμε που και που για να μην κάνει πέτσα ή βάζουμε μεμβράνη από πάνω για ευκολία.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τους βγάζουμε τη μέση. Τα βάζουμε σε νερό μαζί με το χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ενα τσέρκι 26 εκατοστών, το άλλο 1/3 το απλώνουμε σιγά σιγά στο γύρω γύρω του ταψιού να καλυφτεί σχεδόν ως επάνω.
Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στην ζύμη και από πάνω βάζουμε τα μήλα αφού τα έχουμε κόψει σε λωρίδες.
Βάζουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα να πάρουν μια βράση και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και περιχύνουμε με αυτό τα μήλα.
Ψήνουμε το γλυκό στους 180 για 45 με 50 λεπτά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...