από
annoulapro
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΩΣΑΙΚΟ
Υλικά:
- 1 κουτί μπισκότα πτι-μπερ
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 αυγό
- 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 6 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
- Λίγο Malibu ή Λικερ για μυρωδιά
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη ζάχαρη,το Malibu και τα υλικά που λιώσαμε σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά εως ότου τα μπισκότα να γίνουν ένα με το μείγμα. Τα ρίχνουμε όλα αυτά σε ένα τάπερ μεγάλο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.
Διατηρείται στην κατάψυξη και μπορεί να συνοδευτεί με σιρόπι σοκολάτας.
Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη ζάχαρη,το Malibu και τα υλικά που λιώσαμε σε μπεν μαρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά εως ότου τα μπισκότα να γίνουν ένα με το μείγμα. Τα ρίχνουμε όλα αυτά σε ένα τάπερ μεγάλο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.
Διατηρείται στην κατάψυξη και μπορεί να συνοδευτεί με σιρόπι σοκολάτας.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...