Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε το κρέας σε χύτρα, που έχουμε τοποθετήσει άδεια σε μέτρια φωτιά και έχει κάψει και το ανακατεύουμε μόνο του, με τα υγρά του.
- Ρίχνουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
- Σβήνουμε με λίγο κονιάκ και λεμόνι, ρίχνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε και το μισό από το ένα κρεμμύδι.
- Μαγειρεύουμε στη χύτρα ως συνήθως. Αφήνουμε να πέσει η βαλβίδα.
- Στο μπλέντερ βάζουμε τον ζωμό που έχει βγει, τα υπόλοιπα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...