από ntantia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ!

 

Υλικά για το αρωματικό βούτυρο:
  • 300 γρ.βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κύβους και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 80 γρ.φυλλαράκια από διάφορα φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σας, ψιλοκομμένα (προτείνω: μαϊντανό, άνηθο, βασιλικόμάραθο, κρεμμυδάκι φρέσκο)
  • ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι (ακέρωτο)
  • 1/2 κουτ.σούπας ούζο
  • αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τον πουρέ πατάτας:
  • 800 γρ.πατάτες καθαρισμένες
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 4 κουτ.της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (εγώ προτείνω φρέσκο κρεμμυδάκι ή ξερό αν σας πειράζει το φρέσκο)
  • 20 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
Υλικά για το φιλέτο:
  • 4 φέτες μοσχαρίσιου φιλέτου (180-200 γρ. η καθεμία και πάχους 3-4 εκ.)
  • αλαιόλαδο για το άλειμμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Αρωματικό βούτυρο

Αφού αφήσετε το βουτυράκι να έχει φτάσει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου το δουλεύετε καλά με ένα κουτάλι αφού αφρατέψει προσθέτετε και τα μυρωδικούλια σας! Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού σε όλο το βούτυρο! έπειτα απλώνετε το βούτυρο σε ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη σχηματίζοντας μια γραμμή. Τυλίγετε προσεκτικά τη μεμβράνη και φτιάχνετε ένα "λουκανικάκι". στρίβετε τις άκρες της μεμβράνης και φτιάχνετε έναν ωραιότατο ομοιόμορφο κύλινδρο! Ρολάρετε τον κύλινδρο για πολύ λίγο για να μη μείνουν κενά στη μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά καλά!

Φιλέτο

Λαδώστε τα φιλετάκια με τα χεράκια σας και πασπαλίστε τα με όσο αλατάκι και πιπέρι θέλετε. Υποθέτω ότι κάθε κουζίνα θα χει και ένα αντικολλητικό τηγάνι! Οπότε βάλτε το στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνετε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το επιθυμητό ψήσιμο.

Πουρές πατάτας

Βράζετε τις πατατούλες σε άφθονο νεράκι αλατισμένο που κοχλάζει για 30΄ περίπου. Σουρώνετε και μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μπολ οπου τις καθαρίζετε και τις λιώνετε είτε με πιρούνι είτε με τα χέρια σας (το έκανε ο καλός μου και ήταν πολύ αφροδισιακό!). Καθώς τις λιώνετε ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και στο τέλος προσθέτετε τα μυρωδικά!

Σερβίρισμα!

Έφτασε η ώρα της κρίσης! Κόψτε μία ροδέλλα βούτυρο (το οποίο έχετε ξεπαγώσει για 10') και βάλτε το πάνω στο ζεστό και ζουμερό φιλέτο!στο πλαϊ μια γενναία κουταλιά πουρέ και είναι έτοιμο προς βρώσιν!

Καλή σας όρεξη! Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εμείς!!!

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ