από
123
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά:
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 2 κολουταλιές δυόσμο
- λίγο γάλα άπαχο
- 3 κουταλιές πάπρικα ή αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το γάλα με το δυόσμο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα άλλα υλικά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
Σερβίρετε με λαχματζούν και λεμόνι.
Καλή όρεξη!
Χτυπάμε το γάλα με το δυόσμο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα άλλα υλικά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
Σερβίρετε με λαχματζούν και λεμόνι.
Καλή όρεξη!
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...