από
stef
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικά:
- 1/2 βιτάμ
- 1,5 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
- 1,5 γεμάτη κ.σ. αλεύρι(για όλες τις χρήσεις)
- 850-900 γρ. γάλα
- 1 αυγό
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βιτάμ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και 1 κ.γλ. αλάτι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με το σύρμα για να μην σβολιάσει. Ξαναδυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πυχτώσει η κρέμα (να αρχίσει να κάνει φουσκάλες).
Μετά από 2-3 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγό. Προσοχή: το ανακατεύουμε γρήγορα για να μην βράσει.
Καλή επιτυχία!
Λιώνουμε το βιτάμ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και 1 κ.γλ. αλάτι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με το σύρμα για να μην σβολιάσει. Ξαναδυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πυχτώσει η κρέμα (να αρχίσει να κάνει φουσκάλες).
Μετά από 2-3 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγό. Προσοχή: το ανακατεύουμε γρήγορα για να μην βράσει.
Καλή επιτυχία!
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...
Σάλτσα για μπάρμπεκιου
Υλικά 1 κουτ. σούπας βούτυρο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/3 κουτ. σούπας tabasco 1 κουτ. τσαγιού σκούρα ζάχαρη 3...