από CATERINA

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΗΛΑ

 

Υλικά:
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
  • 5 μήλα [κομμένα σε μικρα κομματάκια]
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνει μια σφικτή σαντιγί.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε την μαρέγκα μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Τοποθετούμε τη μους γιαουρτιού στο ψυγείο.

Για το σιρόπι:

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και τις κανέλες.

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πηκτώσει το σιρόπι.

Βάζουμε τα μήλα στο μούλτι {πετάμε τα ξυλάκια κανέλας}, τα πολτοποιούμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι το σιρόπι είναι αραιό δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει όσο πηκτό θέλουμε.

Το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο.

Σερβίρουμε σε ποτήρι τη μους γιουρτιου και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι μήλου.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ